image fwotvoltaika 01

Η σημερινή κατάσταση

Είναι πλέον διαπιστωμένο ότι η συμβατικές τεχνολογίες  που ακολουθήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια για την φύλαξη των φωτοβολταϊκών  πάρκων  είχαν πιο πολύ ψυχολογικό χαρακτήρα παρά αποτελεσματικό.Η τεράστια έκταση, η απομακρυσμένη τοποθεσία, καθώς και ο μεγάλης αξίας εξοπλισμός  τα κατέστησε ιδιαιτέρως ευάλωτα σε κλοπές και βανδαλισμούς, ενώ η οικονομικές  και ξεπερασμένες τεχνολογικά επιλογές των συστημάτων  ασφαλείας  που επιλέχθηκαν δεν κατάφεραν να ασφαλίσουν αποτελεσματικά τις  υποδομές. Οι πολλές ζημιές που παρουσιάστηκαν  εκτός του ότι διατάρασσαν την παραγωγή  έδειξαν δυσπιστία στον χρόνο ανταπόκρισης και τα αποζημιώσεων από τις ασφαλιστικές εταιρίες.

Η πρόκληση

Στις ημέρες μας όπου ο κλάδος των εναλλακτικών πηγών ενέργειας δείχνει να αναθερμαίνεται με νέες επενδύσεις και νέες τεχνολογίες η  διασφάλιση της  αδιάλειπτης λειτουργίας  όλο το 24ωρο στις εγκαταστάσεις είναι ζωτικής σημασίας. Ο στόχος  αυτήν την φορά είναι ο επενδυτής να επιλέξει ένα επαγγελματικό σύστημα ασφαλείας με τις λύσεις εκείνες που θα του εξασφαλίζουν την  αποτελεσματική κάλυψη του εξοπλισμού κα  την εφαρμογή ενός αποτελεσματικού επιχειρησιακού μοντέλου αποτελεσματικού που θα εξασφαλίσει την αδιάλειπτη λειτουργία της επένδυσης με την ελαχιστοποίηση του κόστους και του χρόνου ενασχόλησης με αυτή. Η πρόκληση είναι να ασφαλιστούν τα μεγάλης έκτασης φωτοβολταϊκά πάρκα, που βρίσκονται συνήθως σε περιφραγμένες εγκαταστάσεις σε απομονωμένες αγροτικές περιοχές κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες και ιδιαίτερους περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως η πανίδα και η βλάστηση που αυξάνουν την δυσκολία  ενώ η εξοικονόμηση ανθρώπινων πόρων και χρόνου είναι απαραίτητες  ως προς την φιλοσοφία της πράσινης τεχνολογίας αλλά και του στόχου της γενικής οικονομίας και μείωσης εξόδων .

Η ΛΥΣΗ

Ύστερα από πολυετή εμπειρία  με συμμετοχή στoν σχεδιασμό και την  κάλυψη εγκαταστάσεων με επαγγελματικά συστήματα ασφαλείας σε εργα συνολικής παραγωγής  μεγαλύτερης από 80Mw και σε έργα κρίσιμων υποδομών διαπιστώνεται ότι η καλύτερη λύση δεδομένων των απαιτήσεων μιας τέτοιου είδους φύλαξης είναι ο συνδυασμός  Video analytics , ADPRO Perimeter protection και ηλεκτρονικού φύλακα κάτω από την εποπτεία του 24ωρου κέντρου διαχείρισης γεγονότων.

Το μοντέλο ADPRO χρησιμοποιεί τον αισθητήρα Pro PIRs και μπορεί να παρέχει μία προσαρμοσμένη κάλυψη που μπορεί να φτάσει τα 200μ μέτρα  ανά σημείο ρυθμιζόμενου πλάτους και ύψους  και είναι συγκρίσιμο μόνο με ακριβές θερμικές κάμερες.

Είναι μια εξαιρετικά αποτελεσματική λύση για εξωτερική περίμετρο και ελέγχους στο όριο γραμμής-φράχτη. Λειτουργεί ανιχνεύοντας διαφορές στη θερμοκρασία μεταξύ ενός ανθρώπινου στόχου και ενός σταθερού φόντου. Ό πιθανός εισβολέας ανιχνεύεται και  ενεργοποιείται συνδυαστικά με το σύστημα Xtrallis video analytics που αναμεταδίδει υψηλής ποιότητας εικόνες στο 24ωρο κέντρο διαχείρισης γεγονότων δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να διενεργηθούν άμεσα οι επιχειρησιακές ενέργειες που έχουν σχεδιαστεί για την αποτροπή και την πρόληψη εισβολών. Ουσιαστικά, αυτό σημαίνει ότι η προστασία ξεκινά από την περίμετρο του χώρου χωρίς περιορισμό στο όριο ανίχνευσης και πριν προκύψει οποιοδήποτε πιθανό πρόβλημα. Ο σχεδιασμός του τελικού συστήματος βασίζεται και σε άλλα ηλεκτρονικά συστήματα σχεδιασμένα αποκλειστικά και μόνο για τις ανάγκες της εγκατάστασης σε συνδυασμό με επιχειρησιακές δράσης με ανθρώπινο δυναμικό.

Επιπλέον, βασικά πλεονεκτήματα αποτελούν το ότι έχει  χαμηλό κόστος εγκατάστασης ηλεκτρολογικής εγκατάστασης  και συγκριτικά 4 φορές μεγαλύτερο εύρος κάλυψης από τις συμβατικές τεχνολογίες.

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ 

Το σύστημα ηλεκτρονικής φύλαξης view master της Netizen security επιτρέπει στους διαχειριστές να παρακολουθούν πολλαπλά απομακρυσμένα σημεία και να προσαρμόζονται ακριβώς με τις ανάγκες κάθε φύλαξης.

Η σταθερότητα του συστήματος, τα δοκιμασμένα υψηλά αποτελέσματα πρόληψης  η εξοικονόμηση των πόρων, η εναρμόνιση με την πράσινη τεχνολογία και η τελική ελαχιστοποίηση του χρόνου ενασχόλησης του πελάτη με το έργο  χαρακτηρίζει την επιλογή της λύσης αυτής μονόδρομο.

Οσο προχωράει η τεχνολογία με την σύγκλιση των τεχνολογιών, την χρήση του IoT και την εξέλιξη των αλγορίθμων του video analytics η λύση του ηλεκτρονικού φύλακα θα αποτελεί την βασική επιλογή σε απαιτητικές και δύσκολες φυλάξεις ιδιαίτερα δε όταν η απόσβεση της συνολικής επένδυσης είναι μικρότερη απο 12 μήνες.

Η Netizen security πρωτοπόρος στον τομέα αυτό είναι η πρώτη επιλογή για τον κάθε πιθανό πελάτη.

 

 

 

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να παρέχει μια μοναδική εμπειρία περιήγησης. Με την πλοήγησή σας στο site θεωρούμε ότι συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.