Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να παρέχει μια μοναδική εμπειρία περιήγησης. Με την πλοήγησή σας στο site θεωρούμε ότι συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.

Μια κλειστή οικία μπορεί να αποτελέσει ευκολότερο στόχο επίδοξων διαρρηκτών. Με δεδομένο λοιπόν ότι κατά τους θερινούς μήνες, λόγω των διακοπών, αυξάνονται οι… «επιλογές» στόχων για τους διαρρήκτες, καλό θα είναι να λαμβάνουμε ορισμένα βασικά μέτρα προστασίας, ώστε να εξαλείψουμε τις πιθανότητες να αποτελέσει η δική μας οικία πιθανό στόχο.

burglar peeking window

Εγκαταστήστε σύστημα συναγερμού

Το πλέον αποτρεπτικό μέσο ενάντια σε πιθανούς εξωτερικούς εισβολείς και διαρρήκτες, είναι ο συναγερμός. Η ύπαρξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος ασφαλείας και μόνο, αρκεί σε πολλές περιπτώσεις για να αποθαρρύνει επίδοξους διαρρήκτες να εισβάλλουν στην οικία σας, κι έτσι να αποτραπεί μια πιθανή εισβολή που θα έθετε σε κίνδυνο εσάς και την οικογένειά σας, αλλά και την περιουσία σας.

 

Μην αφήνετε κλειδιά της οικίας σας σε τρίτους

Πολλοί από εμάς θεωρούμε ενδεδειγμένη λύση κατά την απουσία μας, να αφήνουμε ένα ζευγάρι κλειδιά σε κάποιον γείτονά μας ή σε κάποιο κοντινό μας πρόσωπο, προκειμένου να προσέχει το σπίτι μας. Δεν είναι όμως λίγες οι φορές που έχουν διαπραχθεί διαρρήξεις οικιών, ακριβώς γι’ αυτόν το λόγο! Έτσι, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σχετικά με το σε ποιους εμπιστευόμαστε την ασφάλεια του σπιτιού μας…

 

Μην αφήνετε εκτεθειμένα αντικείμενα αξίας

Κατά κανόνα, το να αφήνουμε εκτεθειμένα αντικείμενα μεγάλης αξίας ή σεβαστά χρηματικά ποσά κατά την απουσία μας, μόνο σοφή απόφαση δεν είναι… Έτσι, ακόμη κι αν πέσουμε θύματα διάρρηξης, δεν θα πρέπει να αποτελέσουμε εύκολη λεία… Εξίσου σημαντικό είναι να μην αφήνουμε στοιχεία που να «μαρτυρούν» την ύπαρξη πολύτιμων αντικειμένων εντός της οικίας μας. Αν τυχόν έχουμε προβεί πρόσφατα σε αγορές υλικών αγαθών μεγάλης αξίας, όπως τηλεοράσεις, υπολογιστές κ.α., καλό θα είναι να μην αφήνουμε στο μπαλκόνι μας, έξω από την πόρτα μας ή σε κάποιο άλλο προφανές σημεία τα κουτιά από τις αγορές, στα «αδιάκριτα» μάτια των… κακόβουλων.

 

Ο παράγοντας του φωτισμού

Ένας «έξυπνος» τρόπος για να ελαχιστοποιήσουμε τις πιθανότητες απόπειρας διάρρηξης, είναι να φροντίσουμε ώστε το σπίτι μας να μην «δείχνει» κλειστό. Κατά τις νυχτερινές ώρες, όταν επικρατεί απόλυτο σκοτάδι, οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για κάποιον που θέλει να κινηθεί ελεύθερα, περνώντας απαρατήρητος. Έτσι, ένας χρονοδιακόπτης αυτόματου φωτισμού που θα ενεργοποιείται κατά τις νυχτερινές ώρες, μπορεί δυνητικά να αποτρέψει κακόβουλες προθέσεις.

Partners

Μας Εμπιστεύονται